Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Tι σημαίνει ‘’επιτυχία’’; Πότε μια δίαιτα είναι επιτυχημένη;

Όχι, επιτυχία για εμάς που κάνουμε την διατροφή τρόπο ζωής  δεν είναι να χάσουμε 20 κιλά σε ένα μήνα , δεν είναι να γίνει το σώμα μας χαλαρό χάνοντας τη μυική μας μάζα και μετά δώστου ξανά πίσω στα ίδια, στην υπερκατανάλωση ψωμιού, ζυμαρικού, junk food και γλυκών.
Επιτυχία δεν είναι να κόβεις το ψωμί και τη  ζάχαρη και μόλις σταματήσεις  την προσπάθεια να πέσεις ‘’με τα μούτρα’’.
Επιτυχία δεν είναι απλά να χάσεις το περιττό βάρος αλλά να καταφέρεις να το διατηρήσεις, να αλλάξεις την διατροφής σου και να μάθεις να ακούς το σώμα σου!
Δε χρειάζεται να πεινάς, να τρως ζυγισμένα φαγητά και να στερείσαι συνεχώς γλυκά για να μπορέσεις να χάσεις βάρος. Γιατί όντως έτσι θα το χάσεις πιο γρήγορα..αλλά έτσι θα το πάρεις πίσω ξανά!
Επιτυχία είναι να μπορείς να καταναλώνεις τα πάντα, σε σωστή συχνότητα, είναι ένα συνδυασμένο  και ισορροπημένο διαιτολόγιο που περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφίμων, βοηθώντας έτσι να χάσεις βάρος από λίπος  (κοιλιακό και  σπλαχνικό) και όχι απο υγρά και μύες αλλά και μειώνοντας έτσι τα περιστατικά υπερφαγίας και τα βουλιμικά επεισόδια.
Επιτυχία είναι η αλλαγή τρόπου ζωής, είναι ένας μικρός καθημερινός περίπατος ή έστω μια, κάποια άσκηση που πριν δεν υπήρχε, είναι να μάθεις να αλλάζεις μικρά πράγματα και να γίνονται συνήθεια.Το βασικότερο απ' όλα είναι να μην καταλάβεις ότι κάνεις δίαιτα, τότε κάνεις κάτι που όντως έχει επιτυχία.
Η συντήρηση λοιπόν, είναι το κυριότερο και συνάμα το ευκολότερο κομμάτι μιας προσπάθειας αφού με τη σωστή παρακολούθηση από ειδικό κατά τη διάρκεια της συντήρησης τα πράγματα για σένα που έφτασες στο ιδανικό βάρος είναι πλέον πολύ ευκολότερα. Με τη συντήρηση λοιπόν, δεν υπάρχει η πιθανότητα να επανακτήσεις το βάρος σου ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεις να μαθαίνεις πράγματα για το σώμα και τον κόσμο της διατροφής! Επιτυχία είναι το θετικό αποτέλεσμα, είναι η σωστή απώλεια και η δια βίου συντήρηση του βάρους!
Και για να μπω και στο κλίμα της εποχής λοιπόν, απ’ ότι καταλαβαίνεις δεν υπάρχει καμία σεζόν και καμία Δευτέρα για να ξεκινήσεις μια προσπάθεια, μια επιτυχημένη προσπάθεια. Δεν σε εμποδίζουν ούτε τα Χριστούγεννα, ούτε το καλοκαίρι και ούτε οι διακοπές σου μιας και αυτό που πρέπει  να αρχίσεις να σκέφτεσαι είναι πως θα αλλάξεις τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τέτοιες περιστάσεις
(τραπέζια, εξόδους, κλπ), αφού όταν ξεκινήσεις την προσπάθεια εκπαιδεύεσαι σχετικά με το πως να κανεις σωστές επιλογές! 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΟΧΗ, ΜΗΝΑΣ, ΒΔΟΜΑΔΑ, ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑΣ. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΤΩΡΑ!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου